Circuit Egipt-Martie

Haideti sa ne pregatim putin si de primavara, parca iarna e aproape pe duca:)

Va propunem un circuit foarte frumos, cu plecare din Cluj Napoca in 20 martie.

Egiptul ne va întampina cu monumentele sale magnifice, cu desertul intins si beduini, cu trecutul sau îndelungat si oameni primitori, iubitori de povesti. Cu morminte acoperite de nisip, piramide austere si falnice temple faraonice, Egiptul va scoate la iveala exploratorul
din fiecare dintre noi.
Vom calatori in Valea Regilor din Luxor, unde a fost dezgropat mormantul lui Tutankhamun, vom vizita descoperirile sclipitoare din Muzeul Egiptean din Cairo, vom admira piramida lui Keops de la Giza si misticul Sfinx, vom lua la pas orasul vechi din Hurghada, ne vom aventura pe camile in desert, servind un ceai cu beduinii si ne vom scufunda in apele turquoise din Marea Rosie printre corali superbi si pesti colorati.
Calatoria pe care v-o propunem se intinde pe durata a 8 zile, iar programul ei (care mai poate suferi mici modificari de orar), arata cam așa:

Ziua 1. Sosire și acomodare în Hurghada
La ora 09.30AM are loc întalnirea cu insotitorul de grup in aeroportul Internațional din Cluj-Napoca pentru efectuarea de check-in pentru zborul charter de la ora 12.00PM cu compania aeriană Egypt Air.
Se aterizeaza la ora 15.30 în Hurghada. Dupa operatiunile vamale si preluarea bagajelor, grupul este preluat si transferat cu un transport privat la cazarea hotelului Siva Grand Beach din Hurghada (durata este de aprox. 30 minute). Facem check-in în bungalow-uri, iar
programul pentru restul zilei este liber.

Ziua 2. Mega Safari în desert
Prima parte a zilei are un program liber, putandu-se opta pentru un program de relaxare si snorkeling pe plaja hotelului. In jurul pranzului vom pleca, imbarcati in jeep-uri, catre desertul din apropiere de Hurghada. Pe acolo ne vom distra conducand ATV-uri și buggy-uri printre dune de nisip, iar mai tarziu vom ajunge într-o comunitate de beduini, impreuna cu care vom servi un ceai, o sisha si vom sta la povesti. Vom mai petrece timp pana la apus, dupa care revenim la hotelul din Hurghada în jur de ora 20.

Ziua 3. Snorkeling în Marea Roșie
In prima parte a zilei vom face un tur prin orasul vechi din Hurghada, vizitand piete, magazine sau moschei. In a doua parte a zilei vom face o excursie pe Orange Bay pentru putina plaja si cateva sesiuni de snorkeling. Alternativ, unii dintre noi pot opta pentru scufundari, desigur, alaturi de un instructor local care cunoaste bine spot-urile bune de diving din zona. Pranzul îl vom servi pe barca, urmand sa fim inapoi la hotel până la ora cinei.
Ziua 4. Luxor și Valea Reginelor
Programul excursiei la Luxor (aprox 300km, 4h) va începe devreme, in jur de ora 07 AM si se va intinde pe durata întregii zile. Vom vizita impresionanta Valea Reginelor, cu templul Hatshepsut si Karnak si Colosii lui Memnon. Vom traversa simbolic si Nilul, apoi ne vom opri la un atelier de manufacturare a papirusului. Va fi o zi plina, dar foarte frumoasa.

Ziua 5. Piramidele din Cairo
Pentru ca avem de parcurs o distanta mare (de peste 400km, aproximativ 7h), vom pleca foarte devreme, in jur de ora 3AM, catre capitala Cairo, unde vom ajunge in jurul orei 10. Vom vizita piramidele din Giza si Sfinxul si ne vom opri la Muzeul de Egiptologie din Cairo, situat în celebra piata Tahrir. Dupa pranz vom reveni, ajungand in jur de ora 22.30 în Hurghada.

Ziua 6.
Este ultima zi plina a calatoriei, asa ca este dedicata relaxarii pe plaja sau, de ce nu, pe strazile Hurghadei, la cumparaturi. Cei care mai doresc inca o sesiune de scufundari, pot profita in ultima zi. Seara ne propunem sa o incheiem cu multa voie buna si cateva
pahare de vin, cu briza marii si sub clar de luna.

Informatii utile despre destinatie:

* Toti pasagerii curselor aeriene care intra în Egipt trebuie sa prezinte un rezultat negativ PCR de Coronavirus (tradus in limba engleza sau araba), efectuat cu maxim 72 de ore inainte de calatorie, rezultatul caruia trebuie sa fie emis cu maximum 48 ore inainte de calatorie!
*Pentru a calatori in Egipt este nevoie de pasaport valabil cel puțin 6 luni de la data intrarii în Egipt.
*Zborul Cluj-Napoca – Hurghada – Cluj-Napoca este fara catering la bord (se oferă doar apa, datorita noilor masuri legate de pandemie). La retur este obligatorie infolierea bagajelor de cala, aceasta fiind responsabilitatea pasagerilor. Aeroportul din Hurghada dispune de
aparat de infoliat (cost aproximativ: 5 EUR / bagaj).
*La sosirea pe aeroportul din Hurghada (guvernoratul Red Sea), turistii romani sunt scutiti de obtinerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (pana la 30 aprilie 2021)

Pretul include

  • Bilet de avion Cluj-Hurgada-Cluj
  • Bagaj de cala si de mana
  • Taxe de aeroport
  • Pachet activitati
  • Insotitor de grup pe toata durata calatoriei
  • Cazare in camera dubla/twim la hotel Siva Grand Beach, all inclusive

You can send your enquiry via the form below.

Circuit Egipt-Martie