Degustare de vin in Croatia-Peninsula Penjesac si Korcula

4 Days

Va invitam sa petreceti  4 zile degustand vinuri in Croatia, incepand din  Dubrovnik – unic pentru forturile sale impresionante medievale, bisericile, monumentele si palatele sale.  De aici vei porni pe drumul extraordinar de degustare a vinurilor din Peninsula Peljesac și insula Korcula.

Degustarea de vin in Croatia este unica, deoarece podgoriile sunt plantate aproape exclusiv cu varietatea de struguri autohtoni din Plavac Mali – un strugure care este simbolic al acestei regiuni. Vita de vie a impodobit versantii sudici ai Peninsulei Peljesac de la inceputul omenirii.

Soiul de struguri Plavac Mali prospera remarcabil de bine în astfel de soluri carstice, mangaiate de soare, iar acesta este  motivul pentru care se cultivă regele strugurilor vinurilor roșii croate, Dingac. Cultura antica a vinului din Croatia este originea celui mai cunoscut strugure american, Zinfandel, iar aceasta este sansa ta de a gusta un original de calitate.

Trecand pe Insula Korcula te vei bucura de bogatia de podgorii, livezi de maslini si sate mici,  veti adora degustarile de vinuri. Probabil ca cele mai bune dintre toate vinurile albe croate sunt produse din struguri pošip, care sunt cultivate doar aici si, respectiv, în Peninsula Pelješac. Strugul grk, cultivat în jurul Lumbardei, produce, de asemenea, vin alb sec de calitate, pe care veti avea ocazia sa il incercati.

Aventura vinului se intinde pe parcursul a patru zile, insa oferta se poate personaliza in functie de dorintele tale.

Itinerary

Day 1 :
Dubrovnik

Iti vei incepe vacanta cu o plimbare lejera insotit de ghid local. Vei vizita manastirea Franciscana si Dominicana, Palatul Regal si Catedrala. Te vei plimba de-a lungul zidurilor orasului cu fortareata magnifica si vei avea timp sa te bucuri de cate o cafea pe parcurs.

Dupa micul dejun, urca pe dealul care iti va oferi o priveliste panoramica asupra orasului, cu telecabina.
Te va astepta la intoarcere transferul privat spre Peninsula Peljesac, iar pe drum vei face o oprire pentru pranz in Ston. Apoi iti vei incepe vizitele la podgorii, prima oprire fiind la Vinifera, intr-un mic satuc, Ponkive, apoi vei vizita podgoria Grgić si iti vei incheia ziua la podgoria Saints Hills.

Pe drumul spre Korcula te vei opri la Korta Katarina, o podgorie situata pe malul marii Adriatice, de unde vei putea admira in toata splendoarea Coasta Dalmata. Dupa degustare, vei face turul insulei, locul de nastere al faimosului Marco Polo si vei afla de ce locul sau de nastere este atat de controversat.
Iti vei continua calatoria catre podgoria Zure, in Lumbardia, iar ultima oprire va fi in satul Smokvica, la podgoria Toreta.

Day 4 :
Split

Dupa micul dejun te vei indrepta spre Split, cu o oprire in Neum-un mic orasel in Bosnia Herzegovina. Vei explora orasul Split, inclusiv o vizita la Palatul Diocletian, aflat in patrimoniul UNESCO, Templul lui Jupiter si Catedrala Sfantului Domnius.
Aventura ta ghidata se incheie aici, daca vei dori sa ramai in Split pe cont propiu te vom ajuta cu toate detaliile necesare.

Pretul include:

 • *3 nopti cazare;
 • *16 activitati;
 • *3 mic dejun, 4 pranz, 1 cina;
 • *transferuri private si ferry;
 • *ghid in limba engleza;
 • *6 degustari de vin;
 • *intrari la obiective turistice

Pretul nu include:

 • *transport pana in Dubrovnik si din Split;
 • *asigurare medicala de calatorie;
 • *bacsisuri
 • *alte cheltuieli de natura personala

You can send your enquiry via the form below.

Degustare de vin in Croatia-Peninsula Penjesac si Korcula