Bruges: fine dining si romantism.

Venetia Nordului, cum mai este numit orasul Bruges, este un oras mai aerisit decat Amsterdamul si mai curat decat Venetia. Este un oras construit in jurul canalelor, pe vremuri o mare putere economica datorita portului foarte accesibil. Acum, Bruges este un oras deosebit de cochet, primitor, cu un centru istoric patrimoniu UNESCO.

Noi am fost la Bruges in luna septembrie cu ocazia unui festival culinar special in Europa. Se numeste Kokeet si este un eveniment pe care nu vrei sa il ratezi daca esti pasionat de arta culinara. In Bruges exista nici mai mult nici mai putin de 16 restaurante cu stele Michelin, la o populatie de 118.000 locuitori(aproximativ). Aceste restaurante organizeaza o data pe an acest festival culinar accesibil tuturor buzunarelor, cu preturi mici si vin minunat.

Dupa minunatul desfat culinar am plecat la ars calorii prin oras. Daca stai bine cu inaltimile, poti urca in turnul din centru orasului, Belfort, doar 366 de scari se afla intre tine si cea mai frumoasa vedere panoramica asupra orasului. Tot in acest turn se afla cel mai bine platit functionar public din Bruges. Te lasam sa descoperi tu pentru ce anume.

Nu cred ca mai are sens sa iti spunem, dar in Bruges berea este de toate felurile, pentru toate gusturile. Am indraznit chiar sa intram la o degustare de bere, care a fost senzationala: am incarcat bani pe un card, am fost bine instruiti cum sa facem sa curga berea de la dozator in asa fel incat sa fie spuma perfecta, si am fost apoi lasati in voia noastra sa degustam. Nu mai stiu exact cate beri am gustat (…), dar au fost toate speciale.

Plimbari cu barca pe canale, parcuri frumoase, terase peste tot, bere belgiana….hmmm parca as pleca din nou…

Share This Article

Articole recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *