De ce suntem #antiallinclusive?

De ce ai merge in Grecia sa ma mananci in hotel? Nici macar ei nu incurajeaza asta. Si de ce? Pentru ca trebuie sa beneficieze de pe urma turistilor atat hotelierii, cat si micii intreprinzatori. Tavernele sunt ale localnicilor, orice client aduce un plus comunitatii. Se dau peste cap pentru tine sa iti prepare cat mai proaspat, cat mai diversificat, aduc muzica pentru tine, te imbie cu ouzo si alte bazaconii, doar sa mai mergi la ei. Dar nu, tu insisti sa mananci la hotel. De ce?

De ce ai merge in Italia la All Inclusive? Nu vrei sa mananci pizza scoasa din cuptor in fata ta, sau paste cu fructe de mare abia pescuite din mare? Bine, mananca la hotel peste congelat.

Spania? All Inclusive? Nu are sens, nu iesi mai bine din hotel pe stradutele primitoare, sa incerci bucataria locala atat de gustoasa si variata? Poate chiar ai norocul sa ajungi la un restaurant de familie, unde mama gateste, tata culege legumele din gradina si copiii servesc? Nu crezi ca asa ai simti cu adevarat ce inseamna Spania?

Si daca asta nu te convinge, trebuie sa ai in minte risipa fenomenala care exista in astfel de resorturi. Mii de tone de plastic, mii de tone de mancare aruncata in timp ce cateva milioane de copii nu au au ce manca. Dar despre acest subiect mai vorbim in alt articol.

Si nu in ultimul rand, daca un consilier in turism nu iti recomanda un hotel all inclusive, e bine sa il asculti. Am vazut multe hoteluri si multe restaurante, stim despre ce e vorba.

Oriunde ai merge, iesi din hotel! Exploreaza, cauta, cere informatii. Incearca sa ai o experienta completa, incearca sa inveti copiii sa fie cumpatati, sa le deschizi mintea si ochii de la varste mici.

Asadar, recomandam doar daca mergi in Punta Cana, Maldive sau Riviera Maya sa ai mesele asigurate, pentru ca nu ai alternative. Bineinteles ca exista si aici exceptii, insa atunci cand alegi o vacanta in unul din aceste locuri, este evident ca vrei doar plaja, somn si pasi putini. Iar aici, resorturile sunt specializate pe sistemul All Inclusive, asa ca esti pe maini bune. In rest, un restaurant in hotel va fi unul aproape banal, care nu iti va oferi neaparat o experienta, ci doar burta plina si portmoneul mai usor.

Hai sa exploram, alaturi de copii, gustul fiecarei tari pe care o vizitam!

#antiallinclusive

Share This Article

Articole recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *